نوت بوک نوت بوک
تاریخ : چهار شنبه 11 آبان 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 


سلامی گرم به دوستان و کاربران وبلاگ پری دانلود و هم چنین تشکر ویژه از دوست خوبم ابراهیم زحمتی که مطالب جالب و بسیار مفیدی را در این وبلاگ منتشر کرده است .

چند روزی بود فکرم در مورد این اصطلاحات درگیر بود . لپ تاپ ( Laptop ) ، نوت بوک ( Notebook ) و نت بوک ( Netbook ) . بله شما هم احتمالا این کلمات را خیلی زیاد شنیده اید . احساس کردم برای خودم که رشته کامپیوتر هستم کمی زشته که تفاوت این کلمات رو ندونم . بنابراین تحقیق کامل و جامعی در این مورد کردم که به نتایج جالب رسیدم . در ادامه براتون می نویسم . این مطالب رو از چند سایت جمع آوری و ویرایش کردم که در پایان اسامی آنها را ذکر خواهم کرد .

لپ تاپ (laptop ) چیست ؟

محبوب شدن لپ تاپ ها در بین افراد عجیب به نظر می رسد.

این حقیقت که لپ تاپ ها با خواص زیادی که دارند از جهاتی نیز از رایانه های رومیزی کم می آورند باعث می شود که همه افرادی که هر روز با رایانه سر و کار دارند در مورد بهتر بودن آنها نسبت به رایانه های رومیزی شک کنند.

درست است که لپ تاپ ها قابل حمل هستند، باطری کمتری احتیاج دارند و سر و صدای کمتری نسبت به انواع رایانه های رومیزی تولید می کنند اما از سوی دیگر گفته می شود که لپ تاپ ها معمولا گرافیک و بلندگوهای بسیار ضعیفی دارند.

این تفاوت ها ممکن است به ظاهرا جزئی بیایند اما برای مصرف کننده ای که هر روز ساعت ها با آن سروکار دارد بسیار مشخص  است.

لپ تاپ ها در حالت کلی نسبت به رایانه های رومیزی قیمت بیشتری دارند. اما در عین حال، کاهش قیمت آنها هم پس از ارائه شدن مدل های جدیدتر حیرت انگیز است. اولین بار در ماه می سال ۲۰۰۵ بود که رکورد فروش لپ تاپ ها در مقابل رایانه های رومیزی شکسته شد و سازندگان رایانه های رومیزی پذیرفتند که محبوبیت لپ تاپ ها بیش از پیش شده است.

حال اینکه چطور ممکن است تمامی آن سخت افزارهایی که در رایانه های بزرگ رومیزی وجود دارد همگی در یک لپ تاپ کوچک جا بگیرد توضیحات مفصلی می طلبد. در حالت کلی لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی سخت افزار و نرم افزارهای بسیار مشابهی دارند. اما تفاوت اصلی در آن است که چطور این سخت افزار در محیطی کوچک کنار هم قرار می گیرند.

اجزای لپ تاپ:

رایانه رومیزی تشکیل شده اند از : مادربورد,کارت ویدئو, هارد درایو و چندین قطعه دیگر که همگی در جعبه بزرگی که اصطلاحا “کیس” گفته می شود جا می گیرند. صفحه نمایش و صفحه کلید هم که با استفاده از سیم یا بدون سیم به “کیس ها” متصل می شوند و چه بخواهید و چه نخواهید فضای زیادی از میز در نهایت به خاطر انبوه سیم های متصل شده به این دستگاه رومیزی گرفته می شود.
لپ تاپ ها بسیار کوچکتر و سبکتر از رایانه های رومیزی هستند و اولین چیزی که در آنها به چشم می خورد صفحه تایپ آنهاست که حتی آن هم از انواع رومیزی بسیار کوچکتر است. به خاطر کوچک بودن اندازه لپ تاپ ها وسایل سخت افزاری این نوع رایانه باید سه خاصیت داشته باشد.

در محل کوچکی جا شود.

باتری را به شکل کنسروی مصرف کند

گرمای زیادی تولید نکند

معمولا بسته به بهتر بودن نوع این سخت افزارها و اینکه تا چه حد سه خاصیت بالا را دارند , قیمت لپ تاپ ها تفاوت می کند. گران و یا ارزان بودن لپ تاپها دقیقا بستگی به همین سه خاصیت دارد.

پردازشگر:
“سی پی یو” رایانه شما با سیستم عامل همکاری می کند تا رایانه شما به بهترین شکل کار کند و در واقع آن را کنترل می کند و به شکل مغز رایانه شماست.

معمولا این سی پی یوها حرارت زیادی تولید می کنند و به خاطر همین موضوع است که در رایانه های رو میزی فضای زیادی به فن و خنک کننده ها اختصاص داده می شود.از آنجایی که در لپ تاپ ها چنین امکانی وجود ندارد بنابراین سی پی یو در آنها:

در ولتاژ کمتر کار می کنند. معمولا با پائین بودن ولتاژ در لپ تاپ ها پردازشگر آرامتر کار می کند تا گرمای کمتری تولید کند. بسیاری از لپ تاپ ها زمانی که به برق متصل باشند در ولتاژ بالا هم کار می کنند.

سوکت ها و سنجاقها و گیره های متصل به “مادر بورد” معمولا جای زیادی می گیرد. در انواع لپ تاپ ها این سوکتها به طور کامل برداشته شده است. به همین خاطر است که معمولا در لپ تاپ ها برداشتن پردازشگر از مادر بورد امکان پذیر نیست.

حالت آرامش و خواب دارد زمانی که لپ تاپ شما استفاده نمی شود و برای مدتی شما آن را روشن گذاشته واز آن دور شده اید رایانه و سیستم عمل به شکلی با هم کار می کنند که سرعت “سی پی یو” شما کاهش پیدا کند.

فن و خنک کننده:

لپ تاپ ها معمولا فن های بسیار کوچکی دارند و لوله های بسیار باریکی در آنها تعبیه شده است که گرما را از سی پی یو بیرون می برد. این ابزار معمولا در لبه لپ تاپها ساخته می شوند تا مسیر خارج شدن گرما کوتاه شود.

حافظه:
حافظه لپ تاپ می تواند به خاطر آرام کار کردن پردازشگرها مورد مطالعه بیشتر قرار بگیرد. در برخی از لپ تاپ ها حافظه را در نزدیکی سی پی یو قرار می دهند تا دسترسی به اطلاعات سریعتر باشد. برخی هم در محل های بزرگتر جا می گیرند تا اطلاعات در سطح پردازشگر و “مادر بورد” سریعتر حرکت کند.

همچون رایانه های شخصی،لپ تاپ ها هم “هارد دیسک” داخلی دارند که سیستم عامل و فایلهای اطلاعاتی را نگهداری می کند. در لپ تاپ ها اندازه این هارد دیسک ها بسیار کوچکتر از حالت عادی است و چرخش آن آرامتر است که سبب ایجاد گرمای کمتر و اتلاف باتری می شود.
صدا و تصویر:

قسمت گرافیکی در واقع یک پردازشگر کوچک است که عملیات پخش تصویر را انجام می دهد. این قسمت نیز گرمای زیادی تولید می کند. در بیشتر لپ تاپ ها قسمت گرافیکی در مادر بورد واقع شده و یا آنکه به شکل خاص برای استفاده از لپ تاپ ها با سایزهای کوچک ساخته می شود.
آنچه به طور یقین ثابت شده این است که گرافیک در لپ تاپ ها از رایانه های شخصی ضعیف تر است اما استفاده کنندگان معمولا متوجه این موضوع نمی شوند.

صفحه نمایش در لپ تاپ ها معمولا ۱۲ تا ۱۷ اینچی هستند و انواع گوناگونی دارند که هر روزه با اختراع انواع جدید تفاوت می کنند.

انرژی:
لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی هر دو با برق کار می کنند. هر دو باتری دارند تا بتوانند ساعت و تاریخ را به طور مرتب بروز کنند. بر خلاف انواع رومیزی، لپ تاپ ها می توانند با استفاده از باتری و بدون برق چندین ساعت روشن بماند که البته به نوع باتری بستگی دارد.

باتری های مختلفی برای انواع لپ تاپ ها استفاده می شود که بستگی به قیمت شان متنوع هستند. بسیاری از سازندگان باتری ها مدعی اند که باتری ها تا ۵ ساعت مداوم کار می کنند. اما این موضوع دقیقا بستگی به آن دارد که از لپ تاپ چه استفاده ای می شود.

تاریخچه لپ تاپ:

حدود سال ۱۹۷۰ “آلان کی” مردی که در شرکت زیراکس کار می کرد تصمیم گرفت رایانه ای بسازد که بدون احتیاج به انواع سیم کار کند. این نوع رایانه گرچه هرگز مشهور نشد اما اولین جرقه ای بود که باعث شد فکر ساخت لپ تاپ ها به انسان خطور کند.

سال ۱۹۷۹ اولین رایانه قابل حمل ساخته شد. این رایانه ۳۴۰ کیلو بایت حافظه داشت و “ناسا” آن را که حدود ۸۰۰ دلار قیمت داشت و سنگین بود را برای پروژه های فضایی به کار گرفت.
این لپ تاپ به عنوان اولین نوع رایانه قابل حمل معرفی شد تا اینکه در سال ۱۹۸۶ شرکت آی بی ام اولین لپ تاپ حرفه ای را وارد بازار ساخت که ۲۵۶ کیلو بایت حافظه داشته و دو درایو دیسکت فلاپی با صفحه نمایش تخت داشت و مودم داخلی برای آن تعبیه شده بود.

این لپ تاپ حدود ۵٫۴ کیلوگرم وزن داشت و به قیمت ۳۵۰۰ دلار به فروش می رسید توانست نام خود را به عنوان اولین لپ تاپ ثبت کند.

نوت بوک (NoteBook ) چیست ؟

خوب همانطور که می دانید لپ تاپ به رایانه های قابل حمل، کوچک و نسبتاً سبک گفته می‌شود. که وزن آن به اندازه و مواد مصرف شده در ساخت آن بستگی دارد. این رایانه کوچک ‌تر از رایانه‌های رومیزی است لپ تاپ مانند کامپیوترهای کوچک است. و ویژگی های آن نیز مانند کامپیوترهای رومیزی است و مانند آن عمل می‌کنند ولی برای استفاده متحرک به صورت بهینه درآمده‌اند.

لپ تاپ ها عموما به شکل نوت بوک یا همان دفترچه یادداشت در آمده اند و ابعاد صفحه نمایش آنها به طور معمول در محدوده ۱۳ تا ۱۷ اینج عرضه شده اند. و وزن آنها ۱٫۴ تا ۵٫۴ کیلو گرم است . البته لب تاپ های قدیمی معمولا سنگین تر اند .

فکر کنم با این توضیحات متوجه شدید که چرا به لپ تاپ ، نوت بوک هم می گویند.

نت بوک ( netbook ) چیست ؟

نت بوک ( NetBook ) یک لپ تاپ ( Laptop ) کوچک، سبک، ارزان و قابل حمل است.

نت بوک بیشتر برای وب گردی، چک کردن ایمیل و اجرای برنامه های معمولی ( مانند ویرایش متون یا گوش دادن به موسیقی ) استفاده می‌شود. قدرت پردازش نت بوک کمتر از آن است که بتوان بازی های ویدیویی سنگین (‌مثل جی تی ای ۴ ) را روی آن بازی کرد یا سیستم عامل های زیاده خواه ( مثل ویندوز ویستا  ) را بر روی آن نصب کرد. …

البته با گسترده شدن هرچه بیشتر برنامه‌های تحت وب ( پردازش در ابر ( Cloud Computing ) ) دیگر نیازی به داشتن سیستمی قدرتمند و البته سنگین و گران قیمت نیست.

پر فروش ترین کامپیوتر ها در فروشگاه اینترنتی آمازون ( Amazon.com ) نت بوک ها هستند و با وجود بحران اقتصادی در جهان، فروش لپ تاپ ها از کامپیوتر های رومیزی به دلیل فروش فوق العاده بالای نت بوک ها برای اولین بار در سال گذشته ( ۲۰۰۸ ) پیشی گرفته است.

نت بوک ها به همراه ویندوز ایکس پی یا با یک انتشار لینوکس عرضه می‌شوند. البته طبق اعلام شرکت مایروسافت نسخه ی جدید سیستم عامل این شرکت یعنی ویندوز ۷  قابل نصب روی نت بوک ها است.

نت بوک ها معمولاً مانیتوری ۹ تا۱۰ اینچی دارند و وزن تقریبی آنها ۱ تا ۱/۵ کیلوگرم است. صفحه کلید نت بوک ها ۸۰ تا ۹۵ ٪ کیبورد های معمولی است. قیمت نت بوک ها از حدود ۳۳۰ دلار برای یک نت بوک به همراه سیستم عامل لینوکس یا ۳۵۰ دلار برای یک نت بوک با سیستم عامل ویندوز ایکس پی  شروع می شود و عموماً قیمت نت بوک ها زیر ۵۰۰ دلار است. البته قیمت های کمتر و بیشتری هم در بازار به چشم می خورد ( از ۲۰۰ دلار تا ۱۲۰۰ دلار ).

در نت بوک ها جایی برای دی وی دی و سی دی ( DVD and CD ) نیست و این امکانات به دلیل اندازه کوچک و هم چنین قیمت کمتر از نوت بوک ها کنار گذاشته شده است.

تفاوت نت بوک ها بیشتر در طراحی ( Design ) و نوع درایو ذخیره ی آن‌ها است که یا از نوع هارد درایو ( HD ) است یا سالید استِیت درایو ( SSD: Solid State Drive ).

 


 

تفاوت لپ تاپ و نت بوک

از مطالب بالا میبینید که لپ تاپ و نوت بوک که هر دو به یک مفهوم هستن. نت بوکها دقیقا در نقطه مقابل لپ تاپها هستند نت بوکها سیستمهای ضعیفتر، دارای ذخیره باطری معقول و قابلیت حمل بیشتری هستند ولی لپ تاپها میتوانند علاوه بر قابل حمل بودن جایگزین پی سی شوند.و تفاوت آنها شامل :

۱ – معمولا صفحه نمایش نت بوک ها ۱۰ اینچ و یا ۸ اینچ هست ( البته نت بوک های ۱۱ اینچی هم هستن ) اما نوت بوک ها عموما صفحه نمایش ۱۳ اینچ به بالا دارن

۲ – نت بوک ها معمولا پردازنده ضعیف تری نسبت به نوت بوک دارن ( معمولا پردازنده نت بوک ها اینتل اتم هست ) و به همین دلیل برای کارهای سبک مثل وبگردی یا کارهای اداری ساده مثل تایپ و حسابداری مفید هستن اما نوت بوک ها محدودیت خاصی توی پردازنده ندارن و حتی نوت بوک های جایگزین دسک تاپ هم وجود داره

۳ –  معمولا حافظه RAM نت بوک ها ۱ گیگ و به ندرت ۲ گیگ هست و عموما درایو  CD-DVD هم ندارن

۴ – نت بوک ها به خاطر داشتن پردازنده ضعیف تر معمولا زمان شارژ بیشتری نگه می دارن ( گاها بیش از ۱۰ ساعت )

اگر شما هم نظر خاصی دارین و یا تفاوت های دیگری رو احساس می کنین حتما در قسمت نظرات اعلام کنید . همچنین اگر علاقه خاصی به کامپیوتر و مسائل آن دارید حتما از وبلاگ ebicomputer.blogfa.com هم دیدن کنید . و از مطالب ویژه و خاص آن استفاده کنید .

گرد آوری شده از وب سایت های :




|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: , ,
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید